Lees hier meer over de laatste tips & tricks op het gebied van pedicure!

Ingegroeide teennagels voorkomen

Ingroeiende teennagels zijn erg pijnlijk. Een ingegroeide teennagel komt meestal voor bij de grote teen en  dient zo snel mogelijk verholpen te worden. Druk door slecht passende schoenen, een weke huid rond de nagel door te veel baden of transpiratie en het te kort knippen van de nagels zijn de grootste risico’s voor het ontstaan van ingegroeide teennagels.

Gebruik een goede vochtregulerende crème

Uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. U dient de crème aan te brengen op de gehele voet maar niet tussen de tenen. Welke voetencrème het beste bij u past hangt af van uw huidtype maar ook van het seizoen op dat moment. Laat u hierover dan ook goed informeren.

Let goed op uw voeten

Vaak geven u voeten al aan dat er iets niet goed zit. Heeft u pijn aan uw voeten?Verdring de pijn dan niet maar laat er eens naar kijken. De meeste voetklachten zijn namelijk goed te verhelpen.

Was uw voeten

Het is belangrijk om uw voeten dagelijks te wassen met handwarm water. Gebruik hierbij liever geen zeep. Wat verder belangrijk is, is dat u niet te lang in het water blijft staan. Droog uw voeten na het wassen altijd erg goed af, vooral tussen de tenen. Trek niet meteen uw sokken aan, geef uw voeten eerst de kans om goed te drogen.

Uw voeten verdienen aandacht!

U kunt te maken krijgen met ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. Houdt daarom goed uw voeten in de gaten. Mocht er iets zijn dan kunt u altijd langs komen bij onze salon voor een vrijblijvend gesprek.

Let goed op bij het nagels knippen

Wanneer u gebruik maakt van een goede nagelknipper of nagelaten kan dit al veel problemen met uw teennagels voorkomen. Knip daarnaast de nagel recht af en let er op dat u de nagel niet te kort knipt. Rond de hoekjes van de nagel iets af met een vijl.

Behandel uw kloven

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is. Dit gebeurt doordat de huid minder elastisch is geworden. Kloven komen meestal aan de hiel voor, waar de huid extra droog is. Te kleine sandalen of slippers zijn vaak de oorzaak van kloven. Om veel pijn te voorkomen kunt u het best uw kloof zo snel mogelijk laten behandelen.

Koop de juiste schoenen

Het is verstandig om uw schoenen aan het einde van de dag te kopen. Uw voeten zijn dan namelijk iets meer opgezwollen dan in de ochtend. Op die manier voorkomt u schoenen die later gaan knellen. Let er daarnaast ook op dat uw schoenen niet te smal zijn. Ook dit voorkomt veel voetproblemen.

Let op eeltranden aan de hiel

Wanneer u veel eelt hebt zorgt dit voor een brokkelige rand op de hiel. Deze eeltranden onstaan vaak door het gebruik van te kleine schoenen met een open hiel. Hierdoor hangt de huid namelijk als het ware over de rand van de schoen. Soms lijkt de eeltlaag erg dik maar bij de behandeling kun je er achter komen dat het een dun laagje blijkt te zijn. Dit is dan snel te verhelpen. Draag daarna goede schoenen zodat dit probleem niet weer voor komt.